Wie is Erna’s Beauty

Wie is Erna’s Beauty en waar is het begonnen. Erna Vermeulen, de oprichtster van Erna’s Beauty, vertelt het je graag.

 

“Na in 1987 mijn pedicure en manicure diploma te hebben behaald heb ik mijzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het kleine slaapkamertje werd ingericht als pedicure en manicure salon, starten maar dus.

Na het plaatsen van de eerste advertentie in het witte weekblad kwamen er steeds meer klanten. Toen der tijd werkte ik ook nog parttime bij een schoonheidssalon in Liquenda een buurt in Nieuw-Vennep.

 

In de loop der jaren heb ik een aantal certificaten en diploma’s erbij behaald, waaronder de nagelstyling en pedicure voor de reumatische en diabetische voet. Daar kwam steeds meer vraag naar, waardoor ik het ook drukker kreeg. Ton (mijn man) en ik hebben toen besloten om de praktijkkamer te vergroten. In de tussentijd hebben Ton en ik twee mooi lieve dochters mogen krijgen. Het werd steeds drukker in mijn salon en de meisjes werden groter. Omdat we graag wat meer privé in ons huis wilde hebben, besloten we in 2001, om een praktijk achter in de tuin te gaan bouwen.

 

Het leuke aan mijn vak vind ik het contact met de klant. Aan elk mens zit een verhaal. Klanten komen voor een behandeling, krijgen een kopje koffie of thee, en we kletsen even gezellig bij. Natuurlijk horen hier ook de droevige verhalen bij. Door alle leuke en minder leuke verhalen te horen van klanten krijg je steeds meer een band. Een aantal klanten komen zelfs al 35 jaar bij mij, en weten nog dat ik zwanger was van Amanda en Chantal. Heel bijzonder vind ik dat en daar ben ik ook erg dankbaar voor.

 

Van Amanda, waar ik nu ook sinds 2007 de salon mee deel, had ik toen ze tiener was nooit verwacht dat ze ooit schoonheidsspecialiste wilde worden. Waarschijnlijk is zij geïnspireerd doordat ze altijd twee keer per jaar mee ging naar de Beauty Beurs.

Amanda is zich heel goed in het vak gaan verdiepen. En heeft de diploma’s schoonheidsspecialiste, pedicure, nagelstyling en kapper, en nog een aantal certificaten en diploma’s behaald. Ondertussen heb ikzelf een aantal jaren geleden ook mijn schoonheidsspecialiste diploma behaald.

 

Achter in de tuin werd het ondertussen te klein voor Amanda en mij samen. We hebben toen besloten om te gaan verhuizen. Drie jaar hebben we aan de St Anthoniusstraat gezeten. Daar hebben we de Beauty meer uitgediept, door ons meer te specialiseren in huidverbetering.

 

Op de Elemastraat 85 stond een pand al een tijd te koop. We hebben toen allerlei opties bekeken en besloten nummer 85 te kopen. Hier zitten we nu alweer sinds 2014. Datzelfde jaar hebben we ons team uitgebreid met Jolijn als fulltime huidspecialist.

In de tussentijd hebben we niet stil gezeten. Wij blijven innoveren en zijn altijd opzoek naar de nieuwste technieken en onderzoeken. Sinds 2021 heeft Sanne zich bij ons team gevoegd als huidspecialist, nagelspecialist en salon assistente.

Ik ben dankbaar en trots op ons hechte team en dat Erna’s Beauty al sinds 1987 staat voor behandelingen met echt resultaat. En ik hoop jullie nog heel wat jaartjes te mogen verwelkomen in onze prachtige salon.