Manuele lymfedrainage

manuele lymfedrainage ontspannen massage antistress vocht afvoeren acne gezichtsbehandeling puistjes pukkeltjes schoonheidssalon ernas beauty nieuw vennep 2Manuele lymfedrainage is een massagetechniek die valt onder oedeemtherapie. Bij deze therapie wordt een verstoorde lymfestelsel met de handen gestimuleerd. Opgehoopt vocht wordt daardoor verspreid en afgevoerd, waardoor zwellingen (of te wel oedeem) afnemen.

Hoe gaat de lymfedrainage behandeling in zijn werk?

De behandeling vindt plaats terwijl je op de behandelstoel ligt. De massage is pijnloos. We beginnen met het masseren van de lymfeklieren in de hals en zullen daarna de lymfeklieren en lymfebanen op andere plaatsen in het gezicht masseren. Welke dat zijn, is afhankelijk van de klachten.
De massagedruk is zacht en spiraalvormig. Doordat het overtollige vocht goed moet worden afgevoerd is het ritme van de massage heel belangrijk.

Wat kunt je verwachten na de behandeling?

Na de behandeling is het mogelijk dat je meer moet plassen, omdat verspreid vocht wordt afgevoerd tijdens de behandeling. De massage heeft tot resultaat dat de omvang van het gebied afneemt. Hierdoor zal de beweeglijkheid toenemen en zal tot slot de pijn afnemen.

Bij welke klachten wordt een behandeling geadviseerd?

Manuele lymfedrainage is vanzelfsprekend effectief bij zwellingen (oedeem), maar kan echter ook bij vele andere klachten worden toegepast. Zo kan de massage worden ingezet bij bloeduitstortingen, maar ook bij stressgerelateerde klachten. Denk bijvoorbeeld aan slaapproblemen en hoofdpijn.

Andere klachten waarbij manuele lymfedrainage kan worden toegepast: huidproblemen onder andere als na behandeling van acne, problemen met de bloedcirculatie en voor en na een cosmetische operatie.

Maak een afspraak

Bekijk de prijslijst