Huidverbetering

Je hoort het overal, maar wat wordt er nou met huidverbetering bedoeld en hoe werkt het eigenlijk? Verbeteren van de huid kan voor iedereen anders zijn. Waar de een last heeft van acne of littekens heeft een ander weer last van rimpels, pigmentvlekken of een droge huid. Voor iedereen is het verbeteren van de huid dus anders.


Behandelingen voor het verbeteren van je huid

amanda gezichtsbehandeling stoom ontspannen ernas beauty huidverzorging huidverbeteringEr zijn heel veel verschillende soorten behandelingen om je huid te verbeteren. Wat elke gezichtsbehandeling als doel heeft, is de huid zelf aanzetten tot het aanmaken van nieuwe cellen. De huid doet dit automatisch wanneer er een wondje of een beschadiging is. Er gaan dan allerlei cellen en systemen in je lichaam aan het werk om ervoor te zorgen dat de huid er weer als nieuw uit ziet. Wanneer de huid te diep beschadigd is, ontstaat er litteken weefsel. Littekenweefsel kan mooier worden gemaakt, minder zichtbaar of soms
helemaal verdwijnen zolang het litteken nog rood is. Deze roodheid van een litteken geeft aan dat er nog een doorbloeding is. En waar bloed is, worden afvalstoffen afgevoerd en nieuwe cellen met voedingsstoffen en zuurstof aangevoerd. Echter oudere littekens zijn hierdoor dus lastiger te behandelen. Gelukkig is het behandelen van oude littekens niet helemaal onmogelijk. Bij Erna’s Beauty kunnen wij jou hier ook mee helpen.

Huidtextuur verbeteren

Het verbeteren van de huidtextuur, of je nu de huid egaler van kleur, gladder in structuur, frisser of stralender wil laten worden. Pigmentvlekken, acne (littekens), grove poriën, fijne lijntjes en (kleine) rimpeltjes wil je het liefst laten verdwijnen. Eigenlijk alles heeft hetzelfde doel, de opperhuid verdunnen en aan het werk zetten.
Je wilt dus op een gecontroleerde manier de huid beschadigen. Waardoor de huid aan het werk gaat om nieuwe cellen aan te maken en de opperhuid weer compleet en intact te krijgen.

microdermabrasie littekens acne pigment porien gezichtsbehandeling huidverbetering huidverzorging skincare huidspecialist ernasbeauty schoonheidssalon nieuw vennep (2)Soorten gezichtsbehandelingen voor huidverbetering

Er zijn heel veel soorten gezichtsbehandelingen die je kunt toepassen voor huidverbetering. Bijvoorbeeld microdermabrasie, (intensieve) fruitzuur peeling, chemische peeling,
resurfacing, micro needling en ga zo maar verder. Iedere schoonheidsspecialist heeft zijn of haar eigen voorkeur voor een gezicht behandeling. En daarbij de bijbehorende redenen.
Bij de meeste behandelingen worden er na het verdunnen van de opperhuid ook werkstoffen in de huid gebracht. Deze werkstoffen helpen de huid herstellen en op die manier wordt dus het huidprobleem aangepakt. De eerste stappen naar huidverbetering!

Behandeling bij schoonheidssalon Erna’s Beauty

Bij Erna’s Beauty maken we gebruik van microdermabrasie, resurfacing en diverse soorten peelings. Omdat wij bij iedere eerste gezichtsbehandeling een uitgebreide intake en huidanalyse doen, kunnen wij op die manier het beste behandelplan voor jouw huid en wensen maken. Zo kan bijvoorbeeld de unieke PH Formula behandeling voorgesteld worden.
Het behandelen van de stevigheid van de huid. Maar ook (oudere) littekens en het verbeteren van de algehele conditie. Dit wordt vaak gedaan door middel van de huidverbeterende bindweefsel massage.

bindweefselmassage huidverbetering stevige huid gezichtsbehandeling ernas beauty schoonheidssalon huidspecialist nieuw vennepBindweefselmassage en huidverbetering

Laat ik eerst eens uitleggen wat bindweefsel is. De tweede huidlaag, onder de opperhuid, is de lederhuid. Deze is opgebouwd uit bindweefsel met veel collagene vezels.
Extra belastingprikkels zoals sporttraining, weefselbeschadiging of bepaalde massage technieken (zoals dus de bindweefselmassage) geven aanleiding tot nieuwvorming van bindweefsel.

Door rek en weefselbeschadiging worden de fibroblasten (deze zijn verantwoordelijk voor de productie van oa collageen) sterk geactiveerd. Ze kunnen actief delen en zijn instaat om langs bindweefselvezels te migreren naar plaatsen waar bindweefselvorming nodig is.

Huidfitness

Zelf vind ik dat je een bindweefselmassage voor de huid kan vergelijken met fitness voor je spieren. Met een keer naar een fitnesslesje gaan ben je ook niet strak en slank. Voor bindweefselmassage en trouwens ook alle overige huid verbeterende gezicht behandelingen geldt hetzelfde. Hoe vaker en intensiever je aan het werk gaat met je huid, hoe meer en hoe sneller resultaat. Het liefst dus ook thuis, zoals je met sporten ook op je voeding moet letten.
Wij kunnen jouw huid coachen, maar jij moet dus ook aan het werk.

Hopelijk heb ik het begrip huidverbetering wat kunnen uitleggen, en begrijp je nu een beetje wat het idee erachter is.
Heb je een huidprobleem en wil je dat wij je huid helpen verbeteren. Je kan altijd een afspraak maken voor een vrijblijvend informatie gesprek. Deze is ook online te boeken.

MEET & TREAT - Een eerste gezichtsbehandeling bij Erna's Beauty

Huidanalyse huidverbetering huidspecialist huidverzorging gezichtsbehandeling meet&treat ernasbeauty schoonheissalon nieuw vennepWanneer je voor het eerst komt voor een gezichtsbehandeling bij Erna’s Beauty, kunnen wij ons voorstellen dat je geen idee hebt welke gezichtsbehandeling het best geschikt is voor jou. Daarom helpen wij je een handje.

Boek online je afspraak (bellen, e-mailen of even binnen lopen is uiteraard ook mogelijk). Kies dan voor de eerste Categorie “Vrijblijvend intake gesprek, huidanalyse en eerste gezichtsbehandelingen” . 
Je klikt aan huidanalyse en een Meet & Treat. Je hebt bij de Meet & Treat de keuze uit 60 of 90 minuten. 60 minuten is een basis behandeling en bij een 90 minuten gezichtsbehandeling hebben we extra tijd voor een massage, uitgebreid masker etc.

Het is de bedoeling dat we aan de hand van de uitgebreide huidanalyse en intakegesprek samen bepalen welk huidverzorgingsmerk het beste bij jouw huidconditie en wensen past.
Nadat we alle informatie hebben verzameld, kan onze specialist een behandel- en (eventueel) productplan samenstellen.

Op dat moment weten we welke gezichtsbehandeling we daadwerkelijk gaan uitvoeren.
Je kiest dus eerst of je voor een basis gezichtsbehandeling wilt gaan of voor een luxere variant. De rest bepalen we later samen.

 

Maak een afspraak

Microdermabrasie – MicroSkinPolish

Microdermabrasie ‘opent’ de huid. Via een speciale vacuümtechniek met steriele microkristallen worden laagjes oude en dode huidcellen verwijderd. Deze vorm van dieptereiniging stimuleert de bloedsomloop en de productie van collageen en elastine.

wat doen tegen puistjes beauty salon gezichtsbehandeling acne

Een acne behandeling.

Er zijn heel veel soorten behandelingen tegen acne. Bij aanvang van de eerste behandeling zullen wij u verzoeken een intakeformulier in te vullen met een aantal vragen over uw huid(conditie) en analyseren wij uw huid om de vorm van acne vast te stellen.

bindweefselmassage huidverbetering stevige huid gezichtsbehandeling ernas beauty schoonheidssalon huidspecialist nieuw vennep 4

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een goede manier om de huidconditie te verbeteren. Door stevige massage op de middelste en onderste huidlagen vervormen de fibroblasten, waardoor er collageen wordt aangemaakt en de elasticiteit in de huid wordt verbeterd. Door verklevingen los te maken wordt de doorbloeding en stofwisseling bevorderd.

Een rode huid?

Er zijn verschillende redenen waarom een huid rood is. Het zou Couperose kunnen zijn, Rosacea of een overgevoelig reagerende huid. Het is daarom belangrijk om eerst een huidanalyse te doen voordat er besloten wordt welke behandeling geschikt is voor jouw huid. Er zijn verschillende behandel mogelijkheden.

manuele lymfedrainage ontspannen massage antistress vocht afvoeren acne gezichtsbehandeling puistjes pukkeltjes schoonheidssalon ernas beauty nieuw vennep 2

Manuele lymfedrainage?

Manuele lymfedrainage is een massagetechniek die valt onder oedeemtherapie.  Opgehoopt vocht wordt door deze massagetechniek verspreid en afgevoerd, waardoor zwellingen (oedeem) afnemen. Manuele lymfedrainage is een zeer ontspannende massagetechniek en bijzonder geschikt bij acne, en als voor en nabehandeling bij een ooglidcorrectie of een facelift.

huidoneffenheden verwijderen fibromen xanthelasma couperose tele spider nivea pigmentvlekken ouderdomsvlekken steelwratjes rode adertjes gele vlekken bij ogen huidspecialist ernas beauty (1 2

Wil je een gladde en egale huid zonder huidoneffenheden?

Een gladde en egale huid is voor vele een ideaal beeld. In werkelijkheid is het zo dat er een aantal huidoneffenheden zijn waar iedereen last van kan krijgen. Zeker naarmate we ouder worden krijgen we steeds meer te maken met ontsierende plekjes en vlekken op de huid. Bijvoorbeeld een fibroompje (steelwratje), couperose, bloedblaartjes, ouderdomswratjes ontdek en lees de behandelmogelijkheden

Welke behandelingen kunnen vergoed worden?

Erna’s Beauty is in bezit van diverse specialisaties en is aangesloten bij diverse branche organisaties. Hierdoor proberen wij het voor onze klanten zo makkelijk mogelijk maken om specialistische gezichtsbehandelingen vergoed te krijgen bij hun zorgverzekeraar.