Huidoneffenheden verwijderen

Huidoneffenheden verwijderen.

 

huidoneffenheden verwijderen fibromen xanthelasma couperose tele spider nivea pigmentvlekken ouderdomsvlekken steelwratjes rode adertjes gele vlekken bij ogen huidspecialist ernas beauty (1 2Een gladde en egale huid is voor vele een ideaal beeld. In werkelijkheid is het zo dat er een aantal huidoneffenheden zijn waar iedereen last van kan krijgen. Zeker naarmate we ouder worden krijgen we steeds meer te maken met ontsierende plekjes en vlekken op de huid. Bijvoorbeeld een fibroompje (steelwratje) in de nek, oksels of liezen, Xhanthelasma rond de ogen of couperose is ook een van de veel voorkomende huidoneffenheden die voornamelijk in het gezicht voorkomt. Bij Erna’s  Beauty werken we met de blendtechniek. Deze methode is een oude, beproefde techniek, die nog altijd heel effectief is.

Behandelen van huidoneffenheden bij Erna’s Beauty

Voordat wij gaan behandelen bespreken we eerst uw wensen. Doen we een uitgebreid intake gesprek, je vult een medische anamnese en zullen we een foto maken van hoe het er op dat moment uit ziet. Wanneer we starten met de behandeling kunnen we een schatting geven van het aantal uit te voeren behandelingen, maar dit is een indicatie. De een geneest nu eenmaal sneller en beter dan de ander, waardoor het aantal behandelingen hoger of lager kan komen.

Er zijn een aantal “regels” waar je aan dient te houden in verband met de genezing van de huid. Doe je dit niet kunnen er bijvoorbeeld pigmentvlekken ontstaan. Heb je vragen over een behandeling, hoe een behandeling in z’n werk gaat of wil je graag een afspraak maken voor een vrijblijvend intake gesprek. Dit kan altijd bij onze gespecialiseerde schoonheidsspecialiste.

Maak een afspraak

Bekijk de prijslijst

welke huidoneffenheden kunnen wij verwijderen

Couperose

Wat is Couperose?

huidoneffenheden verwijderen fibromen xanthelasma couperose tele spider nivea pigmentvlekken ouderdomsvlekken steelwratjes rode adertjes gele vlekken bij ogen huidspecialist ernas beauty (1 2Couperose is de aanwezigheid van meestal talrijke uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. Het is een volkomen onschuldig verschijnsel dat bij vooral mensen met een blanke huid voorkomt. Meestal treden de eerste uitgezette adertjes op vanaf de leeftijd van 30 jaar. Couperose komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.  Een andere medische term voor couperose is “essentiële teleangiëctasiëen”.

Hoe ontstaat couperose ?
Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige adertjes in de huid slapper zijn geworden waarna ze zijn gaan verwijden. Een aantal oorzakelijk factoren of uitlokkende prikkels kunnen hieraan ten grondslag liggen:

  • Erfelijkheid. Couperose komt vaker voor binnen families.
  • Overmatige zonblootstelling
  • Huidtype. Mensen met lichtere huidtypen lijken meer kans te hebben op het krijgen van couperose.
  • Chronisch gebruik van corticosteroïd bevattende crèmes of zalven op het gezicht
  • Temperatuurschommelingen
  • Alcoholgebruik

Hoe ziet couperose eruit ?

We zien voornamelijk op de wangen, neus en op de kin uitgezette rode en blauwe vaatjes. Door met de vingertop op het vaatje in te drukken verdwijnt de roodheid eventjes om na een paar tellen weer volledig terug te keren. De uitgezette adertjes kunnen ook klachten geven zoals branderigheid, prikkelingen, tintelingen of jeuk.
Couperose dient te worden onderscheiden van de aandoening rosacea. Bij rosacea komen ook andere verschijnselen voor zoals rode bultjes, puskoppen en zwellingen;  bij couperose treden deze verschijnselen niet op.

Seniele angiomen - Bloedblaartjes - Ruby spots

Wat zijn seniele angiomen / bloedblaartjes?

Seniele angiomen zijn veel voorkomende onschuldige huidverschijnselen. Ze staan ook bekend als bloedblaartjes. Al op tienerleeftijd kunnen deze rode zwellinkjes optreden en met de leeftijd in aantal toenemen. Bij vrijwel alle 60 jarigen zijn er wel één of meerdere seniele angiomen op de huid aanwezig. Het wordt dus beschouwd als een verouderingsverschijnsel van de huid. Andere benamingen zijn “angioma senilis” , “ruby spots” of “cherry spots”

Hoe ontstaan bloedblaartjes?

De aandoening ontstaat door een plaatselijke toename van kleine maar sterk verwijde vaatjes in de huid. Er is geen sprake van een infectie of een kwaadaardigheid. Seniele angiomen zijn een gevolg van huidveroudering.

Hoe zien bloedblaartjes eruit ?

We zien enkele millimeters grote, robijnrode, kleine, vaatzwellinkjes, die meestal in grote aantallen voorkomen op de romp. Soms vinden we ze ook in het gezicht of in de nek.

Xanthelasma

Wat is Xanthelasma?

huidoneffenheden verwijderen fibromen xanthelasma couperose tele spider nivea pigmentvlekken ouderdomsvlekken steelwratjes rode adertjes gele vlekken bij ogen huidspecialist ernas beauty (1 2Xanthelasma palpebrare zijn goedaardige plaatselijke platte vetophopingen (= xanthelasma) op en rondom de oogleden (= palpebrare). Deze afwijkingen worden vaak gezien bij oudere mensen of bij mensen met een middelbare leeftijd. Soms zijn deze vetbultjes een uiting van een te hoge bloedcholesterol gehalte.

Hoe ontstaan xanthelasma ?

Xanthelasma ontstaan door een stoornis in de (plaatselijke) vetstofwisseling. Bij sommige mensen is de bloedcholesterol gehalte te hoog; bij anderen echter normaal. De aandoening kan in de familie vóórkomen. Xanthelasma worden ook beschouwd als een vorm van huidveroudering.

Hoe zien xanthelasma eruit ?

We zien platte gelige plekken op en rondom de oogleden die op zich weinig klachten geven maar voor sommigen wel cosmetisch storend zijn. Veel vrouwen gaan er zodanig onder gebukt dat ze overdag een zonnebril dragen en/of de plekken bedekken onder een dikke laag foundation

Hoe behandelen wij Xanthelasma?

Xanthelasma kunnen we zeer goed met coagulatie behandelen. De huid geneest snel en zonder littekenvorming door gebruik te maken van een speciale techniek.

Fibromen - steelwratjes

Wat zijn fibromen ?

Fibromen zijn veel voorkomende goedaardige huidgezwelletjes. Medische termen zijn fibroma molle (= weke fibromen) , fibroma pendulans (= gesteelde fibromen) of skin tags (= huid aanhangsels). Gewone benamingen zijn “wild vlees” of “steelwratjes”.

Hoe ontstaan fibromen ?

Het is nog onduidelijk hoe deze gezwelletjes ontstaan. Er bestaat wel enige relatie met overgewicht en hormonen (ontstaan vooral na de menopauze).

Hoe zien fibromen eruit ?

We zien weke, huidkleurige gezwelletjes die overal op de huid kunnen voorkomen. Vooral bij adipeuze postmenopauzale vrouwen kan men soms tientallen kleine of grotere gesteelde huidkleurige of lichtbruine gezwelletjes zien in de hals, oksels, onder de borsten en in de liezen.

Hoe behandelen wij fibromen?

Fibromen kunnen we zeer goed met coagulatie behandelen. De huid geneest snel en meestal zonder litteken, soms bij grotere fibromen kan er een oppervlakkig litteken ontstaan.

Milia - gerstekorrels

Wat zijn milia ?

Milia of gerstekorrels zijn onschuldige  bultjes die op iedere leeftijd kan voorkomen. Voor sommigen kan het een cosmetisch storende aandoening zijn, vooral wanneer er grote aantallen aanwezig zijn.

Hoe ontstaan milia ?

Het is nog onbekend hoe gerstekorrels ontstaan. Mogelijk is er een verstopping van talgklieruitvoergangetjes in de opperhuid zonder dat er een ontstekingsreactie plaatsvindt, zoals bij acne wel het geval is.

Hoe zien milia eruit ?

We zien kleine witte, soms huidkleurige ronde bultjes in de gezichtshuid, die helemaal geen jeuk of pijn geven.

Hoe kan een milia verwijderd worden?

Milia worden verwijderd door elektrocoagulatie óf door ze heel licht in te prikken met een steriele naald en de inhoud te verwijderen. De huid geneest snel en zonder littekens.

Talgklierhyperplasie

Wat is talgklierhyperplasie ?

Talgklierhyperplasie betekent letterlijk een zichtbare vergroting van de talgkliertjes in de huid. Deze volkomen onschuldige huidaandoening komt nogal eens voor bij de ouderwordende huid, zowel bij mannen als bij vrouwen.

Hoe ontstaat talgklierhyperplasie ?

Talgklierhyperplasie is een uiting van huidveroudering waarbij zonblootstelling ongetwijfeld een belangrijke rol speelt. Daarom zien we de huidafwijking voornamelijk in het gezicht.

Hoe ziet talgklierhyperplasie eruit ?

Op de aan zonblootgestelde huiddelen, zoals het gezicht en de hals zien we meerdere kleine, gele, ietwat gelobde bultjes. Deze zijn ongeveer 2 tot 3 mm groot in doorsnede. De bultjes geven geen pijn of jeuk. Omdat ze niet erg opvallen geven ze zelden cosmetische klachten.

Hoe kunnen talgklierhyperplasie behandeld worden?

Talgklierhyperplasie kunnen worden weggebrand met coagulatie. Na deze behandeling blijft dan een zeer oppervlakkig korstje over dat over het algemeen snel en zonder litteken geneest.

Ouderdoms wratten - Verruca seborrhoica

Wat zijn ouderdomswratten?

Ouderdomswratten zijn veel voorkomende goedaardige vormsels aan de huid, met name bij oudere mensen (boven de 50 jaar). De afwijkingen kunnen echter ook reeds bij mensen boven de 30 ste jaar worden gezien. Zij komen bij mannen en vrouwen even vaak voor, maar komen bij gekleurde rassen veel minder voor. De Latijnse benaming is verruca seborrhoica (Engels: seborrheic keratosis).

Hoe ontstaan ouderdomswratten?

Ouderdomswratten is over het algemeen een verschijnsel van de ouder wordende huid. Bij uitgebreide vormen wordt een erfelijke factor gesuggereerd. Tot nu toe is er GEEN duidelijke relatie aangetoond tussen ouderdomswratten en een infectie met de wratten virus (oftewel de humaan papilloma virus) of met bacteriën of parasieten, zonblootstelling of voeding. Het plotseling ontstaan van talrijke jeukende ouderdomswratten wordt in heel zeldzame gevallen gezien bij mensen met één of andere vorm van een kwaadaardige nieuwvorming van de inwendige organen.  Dit laatste is  heel zeldzaam.

Hoe zien ouderdomswratten eruit ?

In het begin zijn het meestal geelachtige vlekjes of verhevenheden, maar met de tijd worden ze geel-bruin, bruin tot zwart; ze bereiken soms een grootte van 2-3 cm. Met het ouder worden worden ze ook meer bloemkoolachtig, wratachtig met een ruwe oppervlak; men spreekt dan van een “rijpe ouderdomswrat”. De afwijkingen kunnen bijna overal voorkomen, maar zijn toch vooral gelokaliseerd op de slapen en op de romp. Meestal zijn ze meervoudig en soms zijn ze in zeer grote aantallen aanwezig.

Ouderdoms wratten behandelen bij Erna’s Beauty

De kleine ouderdoms wratten kunnen wij behandelen door middel van coagulatie. Er zal na de behandeling een dun korstje ontstaan wat vaak zonder litteken geneest.