Hoe werkt een medische pedicure in onze salon?
Wat is het verschil tussen een behandeling van een medisch pedicure of een ‘gewone’ pedicure? We leggen het je graag uit.
Een medisch pedicure is geschoold in de reumatische, diabetische patiënt en de risicovoet. Daardoor kunnen cliënten hun behandelingen vergoed krijgen via de zorgverzekeraar.
Hoeveel kan ik vergoed krijgen van mijn zorgverzekeraar?
Dat ligt geheel aan jouw gezondheid, conditie van je voeten en verzekering. Hier is dus niet een antwoord mogelijk. Heb je bijvoorbeeld diabetes, dan ben je onder behandeling van de internist, huisarts of diabetesverpleegkundige. En zij bepalen onder welke SIMS-classificatie jij valt. Aan de hand hiervan wordt bepaald of je eerst langs de podotherapeut gaat, voordat je bij ons onder behandeling mag komen.
Wat doet de podotherapeut?
De podotherapeut neemt onder andere een voetentest en gevoelstest af. Na het in kaart brengen van de klachten geeft hij een advies en daar hoort een bepaald bedrag en behandelplan bij. Dit bedrag kan lager zijn dan de prijs die wij vragen voor de behandeling voor een medisch pedicure. Het restant valt dan onder je eigen bijdrage.
Wat valt er onder de risicovoet?
Dat is afhankelijk van hoe je verzekerd bent. De cliënten die hier onder kunnen vallen zijn bijvoorbeeld patiënten met bloedvatproblemen, CVA, longaandoeningen, oncologiepatiënten. Het beste kan je navraag doen bij je verzekeraar of jij in aanmerking komt voor een vergoeding.
Wanneer verwijzen wij cliënten door naar de podotherapeut?
Bij rug-, knie- en heupklachten. De podotherapeut kijkt naar de stand van de voeten, waardoor er soms een zool noodzakelijk is voor in de schoenen. Deze steunzool geeft ondersteuning aan de voet, waardoor de klachten verminderen.
Tips van de medisch pedicure
Check je schoenen!
Veel mensen lopen op te kleine en/of te smalle schoenen, waardoor onnodige voetklachten ontstaan. Je zou bijvoorbeeld eens je voet kunnen omtekenen, deze uitknippen en op de onderkant van je schoenen leggen. Zo kan je goed zien waar je schoen wringt.
Smeren, smeren en nog meer smeren
Iedere avond voordat je je bed instapt even je voeten insmeren, zorgt ervoor dat ze veel minder uitdrogen. Hierdoor heb je minder last van droge ruwe voeten en blijft de huid soepel. Tijdens het smeren check je je voet direct op bijvoorbeeld kleine wondjes.