Amanda's Beauty Blogpigmentvlekken_behandeling_schoonheidsspecialist_nimue

 

Hoe, wat en waarom over pigmentvlekken

Veel mensen hebben last van één of meerdere pigmentvlekken. Een pigmentstoornis kan verschillende oorzaken hebben. In deze blog leg ik uit wat er gebeurd wanneer er een pigmentvlek ontstaat. Maar ook waardoor pigmentvlekken ontstaan.

Wat is hyperpigmentatie?

Hyper betekent meer, je hebt dus meer pigment.
Pigment (melanine) wordt aangemaakt door melanocyten in de huid. Dit gebeurt door diverse factoren zoals medicijnen of beschadiging. Maar uiteindelijk voornamelijk door negatieve invloeden van UV-stralen.
Melanine is een beschermingsstofje van het lichaam. Het stofje is bedoeld om de huid te beschermen tegen verbranding door de zon.
Bij een gezonde huid wordt melanine egaal verdeeld en is er niets aan de hand. Helaas kan hier een verstoring in optreden, waardoor de pigmentcellen samen klonteren. Daardoor vormen deze cellen als het ware een ophoping, waardoor er een vlek ontstaat. De verstoring kan helaas niet verholpen worden, omdat het een chemische reactie in het lichaam is. Voorkomen is dus beter dan genezen, maar hoe?

pigmentvlekken schoonheidssalon nieuw vennep beauty nimueWil je hyperpigmentatie voorkomen dan is goede en betrouwbare zonbescherming heel belangrijk. Maar ook is het belangrijk te begrijpen wat er zich allemaal in de huid afspeelt, voordat een pigmentvlek ontstaat. Ik ga je stapsgewijs uitleggen wat er in de huid gebeurt, maar ook leg ik je uit hoe je daarop kunt inspelen.

UV Stralen, melanine en pigmentvlekken

  1. De huid wordt bedreigd door UV-stralen, infrarood of overige factoren zoals hormonen of medicijnen.
  2. De reactie van de huid hierop is het aanmaken van melanine. Hoe dit proces precies gaat,zal ik je niet mee lastig vallen. Maar waar het op neer komt is dat we een bruine kleur krijgen. Deze kleur is toevallig zeer handig en is eigenlijk bedoeld om ons te beschermen tegen de bedreigende factoren.

Deze stappen zijn een natuurlijk en gezond proces. In principe dient het pigment egaal verdeeld te worden over de opperhuid. Hierdoor ontstaat een egale bruine teint.
Als in de verdeling van het pigment iets niet in orde is, ontstaan er pigmentvlekken.
Aangezien voorkomen beter is dan genezen, is het belangrijk om de snelle aanmaak van pigment te voorkomen door simpelweg zonbescherming te gebruiken. Je wordt zeker bruin, maar op een goede en gecontroleerde manier. Daarnaast zijn er bepaalde werkstoffen, zoals Kojic Acid en anti-oxidanten, die werken tegen het samenklonteren van pigmentcellen.

Pigmentvlekken verminderen

Indien er al pigmentvlekken aanwezig zijn en je wilt dit verminderen, dient er van buiten naar binnen toe gewerkt te worden. Dit kan door middel van peelings, retinol, of andere pigment afbrekende werkstoffen zoals bijvoorbeeld berendruif-extract.
Je bent altijd welkom in onze schoonheidssalon, dan vertellen we je er graag meer over!

Zonbescherming is heel belangrijk

Zonbescherming blijft het allerbelangrijkste! Dus een factor om voor de rest van je leven rekening mee te houden…

lees ook de Blog: Een gezond kleurtje in de zomer!

Tot slot over pigmentvlekken

Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat pigmentvlekken gewoon cellen zijn. Dat betekent dus dat ook deze cellen leven en zich kunnen voortplanten. Dus bij pigmentproblemen is het belangrijk om de celdeling niet overmatig te prikkelen en op een gecontroleerde manier te peelen en te behandelen.

De producten en peelings van Nimue zorgen in combinatie met de professionele behandelingen ervoor, dat er op een gecontroleerde manier behandeld kan worden.

Wil je weten wat Erna’s Beauty samen met Nimue voor jouw huid kan betekenen, hier lees je er meer over.

Maak een afspraak

 

pigmentvlekken huidverzorging schoonheidsspecialist