Hoe krijg je deze zomer een mooie en egale bruine huid!?!

De zomervakantie is weer begonnen en velen van ons gaan weer richting een zonnig oord. Heerlijk ontspannen, bijkomen van een jaar hard werken of studeren. Wanneer je dan met je kont op zo’n zacht ligbed ligt en een tijdschrift openslaat, zien we allemaal modellen met een mooie en egale bruine huid.
Je hebt jezelf vast wel eens afgevraagd: “Hoe doen ze dat?” Lees je mee? Want ik heb alle beautytips voor je op een rij gezet.

 

Een gezonde bruine huid

Ten eerste houden ze zich aan de richtlijnen. Deze kan je lezen in de blog over een gezond kleurtje
Want de huid en hun uiterlijk is waar zij hun geld mee verdienen. Daarnaast gebruiken ze regelmatig een scrub om de huid te ontdoen van dode huidcellen. En smeren ze hun huid in met een bodylotion. Want dode huidcellen zien er grauw uit. En we willen natuurlijk geen grauwe bruine huid, maar een mooi glanzend egaal bruine huid!

matis summer zon zonbescherming spf reponse soleil bruine huid

Peeling en scrub

Er zijn heel veel soorten peeling en scrub. De heftige peelings die de huid rood maken, maar ook laten vervellen en bovendien pijnlijk zijn, moet je tijdens de zomer maanden zeker vermijden.
Wij adviseren om een peeling te gebruiken die de huid helpt vernieuwen en de huid niet verdunt. Wil je toch een lichte fruitzuur gebruiken, vraag ons dan om advies.
Matis heeft hele fijne body scrub. Waarbij je uit drie verschillende intensiteiten kunt kiezen. Deze gebruik je 2 keer per week, om jouw huid te ontdoen van dode huidcellen. Bovendien kun je ook een ontspannende en lekkere bodyscrub bij ons ondergaan. Doe dit echter wel 5 tot 10 dagen voor je op vakantie gaat.

Tips voor een mooie bruine huid

  • Gebruik een juiste SPF (factor) die voor jouw huid geschikt is. De huid van jouw partner of kind kan andere behoeften hebben. Heb je geen idee welke zonnebrand je moet kiezen, vraag om advies!
  • Smeer jezelf regelmatig in (zeker elke 4 uur en bij een gevoelige huid iedere 2 uur).
  • Ga niet de hele dag in de volle zon.
  • Doe 10 tot 5 dagen voor vertrek een peelingbehandeling voor een mooie, diepe en egale gebruinde huid.
  • Scrub 2 x per week je huid met een goede scrub die niet te grof is. Want bij grove scrub wordt vaak gedacht dat het beter is, echter maakt doet het meer kwaad dan goed voor je huid.
  • Gebruik een after sun na het zonnen en geen bodylotion. Want een bodylotion kan de huid afsluiten, waardoor de warmte niet uit de huid kan. Een goede after sun verkoelt, herstelt, werkt hydraterend en zorgt ervoor dat je langer egaal bruin blijft. Gebruik de bodylotion alleen op die dagen dat je niet in de zon bent geweest. Hoe beter jouw huid gehydrateerd is, hoe meer ze glanst. En dat is wat we willen toch?
  • Bewaar de producten voor de zon niet in de zon. Als de crème te warm wordt gaat de werking namelijk achteruit.
  • Wees lief voor je huid!

Maak een afspraak voor een peeling of scrub bij ons