Amanda's Beauty Blogdiabetes_voet_verzorging_pedicure

Heb je diabetes? zorg dan goed voor je voeten!

In deze blog neem ik je mee naar het verzorgen van je voeten als je diabetes hebt.

Als je diabetes hebt, kun je last krijgen van schade aan je (kleinste) bloedvaten. Hierdoor krijgt je huid minder zuurstof en voedingsstoffen. Wanneer er wondjes ontstaan, duurt het langer voordat deze genezen. Dit kan betekenen dat je een langdurige ontsteking of wondt oploopt. In deze blog lees je hoe je goed voor je voeten kunt zorgen. Onder andere door bijvoorbeeld pedicure bezoekjes aan onze schoonheidssalon Erna’s Beauty >>>

  diabetes_voeten_voetwijzer_pedicure

Heb jij diabetes? Kijk dan eens op de Diabetische voetwijzer

Wat is de diabetische voetwijzer?

De Diabetische Voetwijzer is ontwikkeld naar aanleiding van het bestaan van veelvuldige voetproblemen bij diabetespatiënten. Er is geconstateerd dat voetproblemen bij diabeten erg vaak voorkomen en dat er voor zowel patiënten als zorgverleners te weinig informatie beschikbaar is.

De Voetwijzer verschaft deze informatie op een heldere en toegankelijke manier. De wijzer laat enerzijds aan de patiënt zien wat de risico’s zijn wanneer een diabeet zijn/haar voeten niet goed verzorgt of laat verzorgen, anderzijds kan de wijzer als ‘geheugensteuntje’ fungeren voor de patiënt.

Schoonheidssalon Erna’s Beauty heeft specialisten voor de diabetische voet. Wil je meer weten over onze pedicure of een afspraak maken? Wij helpen je graag!

diabetes_voeten_pedicure_diabetische_voet_verzorgingBron: www.diabetischevoetwijzer.nl