Het leuke aan mijn vak vind ik het contact met de klant. Aan elk mens zit een verhaal. Klanten komen voor een behandeling, krijgen een kopje koffie of thee, en we kletsen even gezellig bij. Na de behandeling gaat iedereen weer als “nieuw” de deur uit!

 

Na in 1987 mijn pedicure en manicure diploma te hebben behaald heb ik mijzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het kleine slaapkamertje werd ingericht als pedicure en manicure salon, starten maar dus.

Na het plaatsen van de eerste advertentie in het witte weekblad kwamen er steeds meer klanten. Toen der tijd werkte ik ook nog parttime bij een schoonheidssalon in Liquenda.

In de loop der jaren een aantal certificaten en diploma’s erbij behaald, waaronder de nagelstyling en pedicure voor de reumatische en diabetische voet. . Daar kwam steeds meer vraag naar, waardoor ik het ook drukker kreeg. Ton en ik hebben toen besloten om de praktijkkamer te vergroten.In de tussentijd hebben Ton en ik twee mooi lieve dochters mogen krijgen. Het  werd  steeds drukker in mijn salon en de meisjes werden groter. Omdat we graag wat meer privé in ons huis wilde hebben, besloten we 16 jaar geleden, om een praktijk achter in de tuin te gaan bouwen.

Het leuke aan het vak vind ik het contact met de klant. Aan elk mens zit een verhaal. Klanten komen voor een behandeling, krijgen een kopje koffie of thee, en we kletsen even gezellig bij. Natuurlijk horen hier ook de droevige verhalen bij. Door alle leuke en minder leuke verhalen te horen van klanten krijg je steeds meer een band. Een aantal klanten komen zelfs al 30 jaar bij mij, en weten nog dat ik zwanger was van Amanda en Chantal. Heel bijzonder vind ik dat en daar ben ik ook erg dankbaar voor.

Amanda, waar ik nu ook alweer bijna 10 jaar de salon mee deel. Ik had toen ze tiener was nooit verwacht dat ze ooit schoonheidsspecialiste wilde worden, waarschijnlijk omdat ze altijd al mee ging naar de Beurs, 2x per jaar, heeft zij de inspiratie gekregen. Zij is zich heel goed in het vak gaan verdiepen. En heeft de diploma’s schoonheidsspecialiste, pedicure, nagelstyling en kapper, en nog een aantal certificaten en diploma’s behaald. Ondertussen heb ikzelf ook mijn schoonheidsspecialiste diploma behaald.

Achter in de tuin werd het te klein werd voor Amanda en mij samen. We hebben toen besloten om te gaan verhuizen. Drie jaar hebben we aan de St Anthoniusstraat gezeten. Daar hebben we de Beauty meer uitgediept, door ons meer te specialiseren in huidverbetering.

Het pand op Elemastraat 85 stond nog steeds te koop. Amanda leek het toch wel erg handig om zo dicht bij huis te werken. We hebben toen allerlei opties bekeken en besloten nummer 85 te kopen. Hier zitten we nu alweer 3 jaar. De tijd gaat ontzettende snel. We hebben nu na 30 jaar een prachtig en krachtig team opgebouwd waar ik ongelooflijk trots op ben.

 

Naam: Erna Vermeulen
Geboren: 11 november 1960
Woont: in Nieuw Vennep
En is samen met haar dochter eigenaresse van Erna’s Beauty.

 

Erna is Werkzaam als

  • Medisch pedicure,
  • Nagelstyliste,
  • Schoonheidsspecialiste
  • Visagiste.

Erna is gespecialiseerd in:

  • Diabetische voet
  • Reumatische voet
  • Probleemvoeten