Anti Dieet Dag
Wat betekend het woord dieet nu echt?!

6 MEI 2017 : ANTI DIEET DAG.
Er zijn maar weinig mensen die nog nooit een dieet hebben gevolgd. diëten zijn er in vele soorten en maten. van crashdieet tot koolhydraat arm. Altijd op maandag beginnen, en maandag middag lukt het al niet meer. Laten we voor eens en altijd is uit leggen wat het woord dieet nu eigenlijk betekend. want ik denk dat het voor iedereen dan een stuk makkelijker wordt om een “dieet” vol te houden.

 

Het griekse woord is diatia wat betekend ”leefregel”.

Erna's Beauty Anti dieet dag, next monday dietDus wat doen we eigenlijk moeilijk.  Dieet betekent dus leefregel, niet “weekregel” of “een-paar-maanden-regel”.  Diëten tot dat je op je juiste gewicht bent en daarna weer lekker terug kan vallen in je oude “leefregel”, waardoor alles er weer aankomt. Het woord dieet wordt dus duidelijk gewoon verkeerd gebruikt.
Een anti dieet dag is daarom eigenlijk niet nodig. Zoals wij het woord dieet in onze wereld gebruiken, houden we onszelf daarmee niet een beetje voor de gek?? De anti dieet dag houd gewoon in vandaag eet je maar alles . Prop jezelf lekker vol! En je de dag na deze anti dieet dag weer spijt hebt, omdat je lijf aangeeft zich niet happy te voelen met deze situatie.

Waar is ons gezonde verstand gebleven? Respect voor ons eigen lijf?

Als we om te beginnen gewoon gaan eten, met een aantal maaltijden per dag. Niet tussendoor van alles in je mond proppen. Het is beter om ons lijf na het avond eten zijn rust geven, zodat het kan doen wat het lichaam wil doen. Zonder gestoord te worden, omdat we altijd maar iets in onze mond stoppen.

“Wanneer er een goeie basis is, dan kan er gerust één of twee dagen in de week een uitzondering worden gemaakt.”

Hiermee geven we meer rust aan ons lijf in plaats van meer stress erbij. Dit is dus veel beter voor je lichaam en ook je geest. De meeste van ons hebben namelijk al last van chronische stress. Door niet lekker in je vel te zitten gaan we vaak snaaien. Uit frustratie en ook omdat het lichaam voeding wil, maar dan wel met voedingstoffen er in om zijn tekorten aan te vullen. We eten dan vaak suikers, maar die geven het lichaam eigenlijk mee stress.

Het is zo dat veel mensen last hebben van meer kilo’s dan dat ze graag zouden willen. Of dat een paar vetrolletjes die zichtbaar zijn, en niet lekker aanvoelen. Er zijn redenen genoeg waarom die extra kilo’s er aan zitten. Dat lossen we niet op door te gaan diëten, ofwel allerlei eet-manieren te gaan volgen om er weer vanaf te komen.

“Zolang  we de oorzaak niet aanpakken blijft het jojo effect op de loer liggen.”

Leef het leven.

Daar hoeft het niet elke dag een “eetfeest” voor te zijn.  In beweging zijn, een goed gesprek, een goed boek of gewoon moment van rust voor jezelf. De juiste ademhaling… Als we daar meer van zouden doen, dan hoeven we ons niet zo in de stress te eten en anti dagen te organiseren.

Het kan zijn dat je nu denkt, help dat lukt me niet alleen! Neem dan contact op met Monique-Cécile voor een gratis coachingsessie, zodat je weer verder kan met je juiste “leefregel”.

Een gezonde dag

Monique-Cécile Roelandt
Natural Body Coaching

straal@justgoforfit.nl
Just go for fit
Facebook 
Gast Blog schrijfster

always be good to yourself