Annemarie Börlind - Natural Beauty

ANNEMARIE BÖRLIND – Natural Beauty

Aantoonbaar werkzame natuurcosmetica die Annemarie Börlind door innovatief en duurzaam handelen ontwikkelt uit unieke grondstoffen.

Vernieuwende, effectieve natuurcosmetica gaat bij ANNEMARIE BÖRLIND hand in hand met respect voor mens en natuur. Sinds de oprichting in 1959 wordt deze onderneming gekenmerkt door wetenschappelijke pioniersgeest, sociale betrokkenheid en een verantwoorde omgang met de natuurlijke hulpbronnen. Met ANNEMARIE BÖRLIND ervaar je de werking van innovatieve natuurcosmetica. Ontwikkeld en geproduceerd in het Zwarte Woud.

annemarie_borlind_cosmetica_huidverzorging_beautysalon_nieuw_vennep

 Annemarie Börlind met plantenextracten uit een biologische teelt.

BEWUST EN VERANTWOORD GEBRUIK VAN DE NATUUR

Annemarie Börlind gelooft in de positieve uitstraling van het Zwarte Woud. Maar ook op het bewustzijn van mensen en zetten zich met deze levensinstelling in voor een verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen en voor de wereldwijde bescherming van de natuur om zo de grondslag te leggen voor een duurzaam leven.

Duurzame beautyproducten uit respect voor mens en natuur

Van het begin af heeft Annemarie Börlind extracten uit dode dieren in de cosmetica consequent afgewezen. Ook zijn ze tegen iedere vorm van roofbouw op de natuur: om natuurlijke hulpbronnen te sparen, worden er deels natuur identieke stoffen gebruikt. Op deze manier blijven bedreigde plantensoorten behouden en worden deze niet door commercieel gebruik nog verder in gevaar gebracht. Ook gebruiken ze voor de producten plantenextracten uit gecontroleerd biologische teelt (‘kbA’) of uit het wild. Daarnaast zien zij af van het gebruik van genetisch gemodificeerde planten.

Annemarie Börlind producten

De ANNEMARIE BÖRLIND-producten zijn vegetarisch. Daarnaast zijn er ook veganistische producten aan de lijn toegevoegd. In uitzonderlijke gevallen worden er natuurlijke stoffen ,zoals bijenwas, gebruikt. Omdat deze bijzondere eigenschappen hebben en niet op een andere manier kunnen worden verkregen. De veganistische producten zijn op de verpakking als zodanig gekenmerkt. Parabenen en derivaten van minerale oliën (siliconen, aromatische koolwaterstoffen en paraffine) worden vanzelfsprekend niet gebruikt.

“De producten bevatten een heel bijzondere grondstof, namelijk water van eigen bron in het Zwarte Woud.”

Midden tussen de Zwartewoudrozen, goudsbloemen, fakkellelies, Damascener rozen, lavendelbloemen en vele andere planten bevindt zich de Walter-Lindner-fontein: Vanuit een diepte van 160 meter brengt deze zeer zacht bronwater uit het Zwarte Woud omhoog. Anders dan leidingwater is dit vrij van schadelijke stoffen. Chloor en andere chemicaliën zoals residuen van pesticiden, herbiciden en kunstmatige hormonen kunnen bij de conventionele afvalwaterzuivering niet volledig worden geëlimineerd. Daarom is het water afkomstig uit onderaardse, oorspronkelijke reservoirs. Dit natuurzuivere bronwater is een optimale basis voor de heerlijke verzorgingsproducten.

Waarom Annemarie Börlind:

 • Het CSE-certificaat bevestigt dat op de bedrijfslocatie duurzaam wordt gehandeld
 • Geen gebruik in de producten van grondstoffen die afkomstig zijn van dode dieren en wijzen dierproeven af
 • In de producten word gebruik gemaakt van water uit eigen bron
 • Verantwoorde omgang met natuurlijke hulpbronnen en plegen geen roofbouw op de natuur
 • Plantenextracten uit gecontroleerd biologische teelt of uit het wild in de producten
 • Geen derivaten van minerale oliën in de producten (denk aan siliconen etc)
 • Geen genetisch gemodificeerde grondstoffen

Werkzaamheid

ANNEMARIE BÖRLIND – Natural Beauty, is voortdurend op zoek naar nieuwe actieve ingrediënten uit de natuur. Hierdoor ontstaan schoonheidsproducten waarvan de veiligheid en werkzaamheid wetenschappelijk zijn bevestigd door onafhankelijke testinstituten. Daarnaast zijn de producten meer dan 40 keer bekroond en als “zeer goed” beoordeeld door Stiftung Warentest en Öko-Test.

 • Sinds 1959  pionier in de systeemverzorging en spelen een voortrekkersrol bij de ontwikkeling van innovatieve actieve complexen op de natuurcosmeticamarkt
 • Onafhankelijke testinstituten hebben van al de producten wetenschappelijk bevestigd dat ze effectief zijn en goed worden verdragen
 • Meer dan 40 ‘zeer goed’-testoordelen van Öko-Test en de Stiftung Warentest bevestigen dat de producten kwalitatief hoogwaardig zijn en dat ze zijn opgebouwd uit natuurlijke bestanddelen
 • Geen dierlijke bestanddelen of getest op dieren
 • Ecologische betrokkenheid

Maak een afspraak

Bekijk de prijslijst

Bedrijfsfilm

ANNEMARIE BÖRLIND ONTDEKT DE VERBOGEN POTENTIE VAN DE NATUUR.

Uit het samenspel van innovatief onderzoek en waardering van de natuur ontstaan bij ANNEMARIE BÖRLIND – Natural Beauty natuurlijke cosmeticaproducten waarvan de werkzaamheid en verdraagzaamheid door onafhankelijke testinstituten wetenschappelijk zijn bevestigd.

 

Gewonnen prijzen

Over de afgelopen paar jaren, hebben de producten van ANNEMARIE BÖRLIND een groot aantal prijzen ontvangen. Bedrijfsoprichter Annemarie Lindner is ook meerdere malen erkend voor haar levenswerk als een pionier in de natuurlijke cosmetica.

Duurzaamheid

HIGH TECH UIT PLANTEN, OLIËN EN EXTRACTEN.

Uitstekende verdraagzaamheid en werkzaamheid waarmee de natuurlijke schoonheid tot zijn recht komt. Daar staat de natuurlijke cosmetica van ANNEMARIE BÖRLIND al bijna 60 jaar voor! De natuur was en is daarbij steeds een belangrijke bron van inspiratie. De natuur blijft gerespecteerd en beschermd, vanaf de winning van grondstoffen tot en met de distributie van producten.

 

Lees alles over de duurzaamheid via deze link

 

Annemarie Börlind gezichtsbehandelingen

Verschillende huidtypes en huidbeelden hebben verschillende zorg nodig

Bij ANNEMARIE BÖRLIND wordt er ingespeeld door het gebruik van systeem­verzorgings­producten en speciale verzorgings­producten, op de individuele behoeften. En dat zonder schadelijke stoffen en synthetische geuren.

Lees via deze link alles over de Annemarie Börlind gezichtsbehandelingen bij Erna’s Beauty

Maak een afspraak

Bekijk de prijslijst

Annemarie Börlind _cosmetica_schoonheidsspecialist