Acne behandelen

Wat is acne en hoe kun je acne behandelen

Acne is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. Bijna iedereen heeft in meer of mindere maten last of last gehad van ontstekingen, pukkeltjes of puistjes.
Acne is er een vele vormen en heeft diverse oorzaken. Maar er zijn ook diverse factoren die de ontstekingen kunnen verergeren. Vaak vertelt de naam van het soort acne meer over de oorzaak ervan. Uiteindelijk is de oorzaak natuurlijk weer van belang om er voor de zorgen dat we weten hoe we de acne moeten behandelen.

Ontstaan acne

De meest acne komt voor bij jongeren tussen de 15 en 18 jaar. Door verandering in de hormonen zie je dat de huidconditie extreem kan veranderen. De huidconditie is uit balans en moet zijn balans weer terug vinden. Uiteindelijk wanneer de hormonen na de puberteit weer rustig zijn, zal de acne volledig verdwijnen of in ieder geval voor een groot deel rust geven.

Wat ik vaak zie, zijn vrouwen ruim in de 20, soms 30, die opeens last krijgen van acne. Heel vaak gebeurd dit als zij stoppen met anticonceptie, omdat zij bijvoorbeeld een kinderwens hebben. Dat is natuurlijk heel vervelend, omdat het lichaam weer een balans moet vinden in de hormonen. Vaak door een goed behandelplan en thuis de juiste producten goed te gebruiken komt de huid al een heel stuk tot rust.

De oorzaken en veranderingen in de huid die die bijdrage aan acne/ onzuivere huid:

 • Slechte voeding
 • Chemische invloeden; onjuist product gebruik en behandelmethode
 • Hormonale veranderingen
 • Stress
 • Medicatie
 • Biologische huidveroudering

Wat er niet in gaat hoeft er ook niet uit! Onze voeding verandert enorm. Het is niet meer wat het geweest is en we eten vaak veel te veel slechte dingen. Daarom is een gezond voedingspatroon dus heel belangrijk. Maar er zijn ook producten die ontstekingen kunnen veroorzaken of verergeren.

Oké, we weten nu wat de oorzaak kan zijn van een huidprobleem, maar hoe ontstaat een ontsteking:

Het begint vaak bij een abnormale opbouw van dode huidcellen. Soms heb je hier aanleg voor, je scrubt/peelt te weinig of het heeft een andere oorzaak. De haarfollikel of de talgfollikel wordt afgesloten, waardoor er een dikkere samenstelling van talg ontstaat en er de talg minder goed afgevloeid kan worden. Doordat de talgklier verstopt zit, is het de perfect voedingsbodem voor de Propioni bacterie. Door de irritatie van de follikel en de bacterie ontstaat er een ontsteking.

Heb je last van puistjes, mee-eters, acne dan zijn er verschillende dingen die je zou kunnen doen om je huidconditie te verbeteren.
amanda gezichtsbehandeling stoom ontspannen ernas beauty huidverzorging huidverbeteringWant wanneer jou huidconditie in balans is zal je ook minder ontstekingen, puistjes en mee-eters hebben.

 • Zorg eerst voor een goede huidanalyse, zodat je daadwerkelijk weet hoe jouw huidconditie is en wat je huid nodig heeft aan behandelingen en producten.
 • Laat je huid minimaal 1 x per 4 weken grondig reinigen door een gespecialiseerde acne schoonheidsspecialiste.
 • Gebruik thuis de juiste huidverzorging op de juiste manier. Je schoonheidsspecialiste kan doordat zij een huidanalyse heeft gedaan vertellen wat echt goed is voor jouw huid. Het gebruik van thuis producten is even belangrijk als de behandeling van de schoonheidsspecialist. Doe je dit niet ben je eigenlijk iedere keer weer terug bij af.
 • Regelmatig Peelen is belangrijk, zodat er geen opgehoopte dode huidcellen ontstaan.
 • Alle mogelijke triggers die acne veroorzaken verbannen, zoals comedogene ingrediënten.
 • Zorg dat je gezond eet, voldoende water drinkt en vraag eventueel aan een voedingsdeskundige om advies. Want veel huidproblemen beginnen in de darmen.
 • Een goede tip is, om iedere nacht op een schoon kussensloop te slapen. Draai je kussensloop iedere nacht om en na twee nachten wassen op minimaal 60 graden. Hierdoor gaan alle bacteriën dood.
 • Niet peuteren en krabben! Ja makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het. Maar het scheelt enorm veel in schade aan je huid. En een ontsteking zal veel eerder verdwenen zijn.

Een puistje uitknijpen op de juiste manier

Zit er een puist op je gezicht waar je echt niet mee de deur uit gaat. Zorg dan voor een goed gereinigd gezicht, het liefst ook gepeeld of gescrubd onder de douche. Je huid is dan schoon en je talg is zachter. Gebruik een schone naald. Misschien kan je van je schoonheidsspecialiste een naaldje meekrijgen voor het geval van nood. Prik de pukkel loodrecht in. Pak een tissue en zet je vingers ruim aan beide zijde van de ontsteking. Druk eerst naar beneden (zodat je onder de ontsteking zit) en druk dan opzij. Probeer er zo veel mogelijk uit te krijgen. Komt er niets of niets meer. Ga niet verder want je maakt je huid stuk! Desinfecteer je huid met 70% alcohol (gewoon te koop bij de drogist) en kom er niet meer aan! Eventueel vocht kan je weg halen met een schone tissue. Het naaldje terug in de houder en weggooien. Nog beter is als je hem mee terug neemt naar je schoonheidsspecialist, zodat zij hem in de naaldencontainer kan gooien.

Onze acne behandeling met producten Nimue

Zoals je eerder hebt kunnen lezen zijn de thuis producten net zo belangrijk als de behandeling zelf. De Nimue producten voor de Problematic Skin (onzuivere huid):

 • Verminderen de verhoorning en daardoor ook de verstoppingen
 • Openen de poriën en haarfollikels
 • Zorgen voor het afvloeien van talg
 • En de talgaanmaak wordt verminderd
 • Brengt de huid weer in balans

Maak een afspraak

Bekijk de prijslijst

 

Acne behandeling bij een schoonheidsspecialist van schoonheidssalon Erna’s Beauty in Nieuw Vennep

Er zijn heel veel soorten behandelingen tegen acne. Bij aanvang van de eerste behandeling zullen wij je willen verzoeken om een medische anamnese en een intakeformulier in te vullen. Deze gegevens zullen wij met je doornemen. Ook analyseren wij jouw huid, door middel van speciale meetzondes en een fotoanalyse, zo kunnen wij de vorm van acne vast te stellen. Hierna hebben wij een compleet beeld van jouw huidconditie en kunnen wij je een vrijblijvend behandel en product advies geven.
Nadat alles duidelijk is en jij al je vragen hebt kunnen stellen beginnen we met de eerste behandeling.
Hieronder vind je meer informatie over de huidanalyse, verschillende behandelmogelijkheden, de producten en de eerste behandeling. Wanneer je vragen hebt of je meer informatie wil hebben kan je ons altijd bellen of een email sturen.

Lees meer over de verschillende gezichtsbehandelingen van Ernas’s Beauty.

Een acne behandeling bij Erna's Beauty

Meten is weten
Huidanalyse 

Het beste resultaat vereist een professionele en betrouwbare huidanalyse. Meten is weten! Erna’s Beauty beschikt niet alleen over vakkennis en jarenlange ervaring, echter sinds kort ook over de meest geavanceerde fotoanalyse apparatuur en professionele meetapparatuur.

De eerste acne behandeling

Maak kennis met onze Nimue behandelingen, en wij maken kennis met jou huid. Je kunt kiezen uit de Nimue Core, Support of Deluxe. De behandeling die hierna volgen wordt samen met jou bepaald aan de hand van het intake gesprek en de huidanalyse.

nimue_gezichtsbehandeling_acne_schoonheidsspecialist

Nimue Acne

Is een speciaal behandeling waarbij de acne huid intensief wordt gepeeld, vernieuwd en voorzien wordt van werkstoffen die ontstekingsremmend werkt en de genezing van acne ondersteunt. Ook ideaal voor de glimmende huid.

De producten
nimue problemtic skin nimueskin skin technology acne huidverbetering puistjes pukkeltjes meeeters gerstekorrels acne vulgaris reinigen peeling masker schoonheidssalon ernas beauty nieuw vennep

Nimue

Nimue is gespecialiseerd in het behandelen van de probleemhuid, zoals acne, pigmentvlekken of rosacea. Dankzij actieve ingrediënten vanuit de farmacie wordt de huid tijdens deze behandelingen opnieuw opgebouwd zodat huidproblemen zich genezen en herstellen.

pbserum huidverbetering huidverzorging firmness hyalyronic ernas beauty schoonheidssalon nieuw vennep cosmeceutical

PBSerum Cosmeceuticals

PBSerum Cosmeceuticals werkt aan de oorzaken op enzymatisch niveau en richt zich niet alleen op de symptomen. Het merk richt zich specifiek op huidproblematieken. PBSerum gebruikt van enzymen in behandel- en thuisproducten op een farmaceutisch kwaliteitsniveau.

Gladskin

Op uw huid leven miljarden bacteriën. De goede zijn belangrijk voor de bescherming en optimale conditie van uw huid. Maar er zijn ook slechte bacteriën op uw huid die ontstekingen kunnen veroorzaken en puistjes, bultjes en roodheid bij acne verergeren.

Het behandelen van acne (littekens)
acne puistjes pukkels hoe te behandelen

Nimue TCA

Intensieve behandeling, Stimuleert de aanmaak van collageen waardoor littekens verminderen en de huid zichtbaar verbeterd. Ook een goede behandeling voor actieve acne.

manuele lymfedrainage ontspannen massage antistress vocht afvoeren acne gezichtsbehandeling puistjes pukkeltjes schoonheidssalon ernas beauty nieuw vennep

Manuele Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een zeer ontspannende massagetechniek en bijzonder geschikt bij acne. Wanneer het overschot aan kapotte eiwitten regelmatig wordt afgevoerd, zal de huid minder last hebben van de ontstekingen en zwellingen.

IPL

Met de Medcos IPL wordt een zichtbaar, hoog energetisch gepulseerd licht overgebracht op de huid, waardoor de huidbacterie P. Acnes (vaak een veroorzaker van acne) effectief wordt bestreden.

Nimue treatment behandeling

Nimue Glycol

Binnen alle Nimue- behandelingen staan de peelings centraal: peeling is huidverbetering. Deze behandeling zorgt ervoor dat zonbeschadiging wordt herstelt en rimpeltjes en littekens worden verfijnt dankzij glycolzuur.

microdermabrasie van de huid

microdermabrasie

Deze vorm van dieptereiniging stimuleert de bloedsomloop en de productie van collageen en elastine. De huid wordt met microdermabrasie opgefrist: de structuur wordt verfijnd, littekens worden veminderd en nieuwe en jonge cellen worden sneller aangemaakt.

bindweefselmassage huidverbetering stevige huid gezichtsbehandeling ernas beauty schoonheidssalon huidspecialist nieuw vennep 2

Huidverbeterende bindweefsel massage 

Bindweefselmassage is een goede manier om de huidconditie te verbeteren. Door stevige massage op de middelste en onderste huidlagen vervormen de fibroblasten, waardoor er collageen wordt aangemaakt en de elasticiteit in de huid wordt verbeterd. Hierdoor worden littekens aanzienlijk minder.