Amanda's Beauty Bloghuidverzorging_acne_schoonheidsspecialist

Voeding, hormonen en de werking daarvan op acne

Acne; een vervelende zichtbare reactie op de huid. Vooral vaak in ons gezicht.
Het begint vaak al in de puberteit. Door de jaren heen gaat het meestal weg. Maar soms blijf je er last van houden.
De acne komt van binnen uit en is een reactie van het lichaam. Waarom? Dat is verstandig je  af te vragen.. Want het lichaam doet het namelijk niet zomaar.

Hoe ontstaat acne

Er is onderscheid tussen maandelijkse terugkerende acne of een acne die er constant is.

Als de acne maandelijks terugkeert, kan het zijn dat het hormoon gerelateerd is. Want hormonen zijn interne boodschapperstofjes, die communicatie signalen over brengen tussen de verschillende organen en systemen. Een mooi, maar ook complex systeem dus.  Daarnaast kan het zijn dat je gewicht ook schommelt. Dit komt doordat er dan bijvoorbeeld sprake is van een disbalans in de hormoonhuishouding.

Voeding en acne

Overigens kan het ook iets anders in het lichaam zijn, waardoor je lichaam in disbalans komt. Dit zijn namelijk de de darmen.
70% van alle chronische aandoeningen beginnen overigens in de darm. In het begin ontstaat de acne vanuit een verstoorde spijsvertering.  De acne is dan voornamelijk op het voorhoofd aanwezig.

Goed nieuws! Je kunt er iets aan doen! Ga bijvoorbeeld eens je voeding inname bekijken. Grote kans dat hier al tekorten zijn ontstaan. Voor ons lichaam zijn namelijk naast koolhydraten en eiwitten, ook mineralen, vitaminen, vezels en de goede vetten heel belangrijk.

Goede vetten

Laten we deze goede vetten eens beter bekijken. Acne op de huid en gezicht heeft bijna altijd te maken met het gebruiken van verhitte olie. Zoals margarine, geharde olie enverhitte meervoudig onverzadigde oliën.
Verhitte olieen en margarine zijn het moeilijkste om af te breken en te metaboliseren. (Ofwel de stofwisseling  zorgt ervoor dat stoffen goed kunnen worden opgenomen maar ook dat afvalstoffen kunnen worden afgebroken.)

Voor de lever kost dit zelfs veel energie. Doordat verhitten oliën en margarines vaak niet volledig worden afgebroken. Deze gaan dan samen  ”klonteren” in de bloedstroom. Hierdoor verstoppen haarvaatjes. En daardoor wordt de hormoonspiegel verstoord, wat tot resultaat heeft dat het acne veroorzaakt.
Dus probeer deze producten te gaan minderen, of misschien wel helemaal mee te stoppen als je last hebt van acne. Maar probeer ook minder geroosterde noten en zaden en minder zuivel te gebruiken.

Daarnaast veel  groene bladgroenten eten of drinken, bijvoorbeeld door middel van groen(t)e sapjes. Maar minder ook het gebruik van suikers, stoppen met brood eten en ga juist de goede vetten gebruiken. Zoals extra Virgin kokosolie, extra Virgin olijfolie en roomboter. Ook rauwe, ongezouten noten en zaden en fruit eten in plaats van sap drinken helpt al. Citrusvruchten, zoals grapefruit zullen ook ondersteunen.

Verzorging van de huid

Daarnaast kunnen er nog meer factoren meespelen, waardoor je last kan hebben van acne. De basis is eerst je voeding aanpassen en goede verzorging van je huid.
Zowel een huidverzorgingsspecialiste  als een voedingscoach kunnen je daar goed in ondersteunen!
Daarnaast zal een analyse van balans in je vitamine- mineralen, darmen en hormonen een mooi inzicht geven.

Schoonheidssalon Erna’s Beauty

Voor de huidverzorging ben je bij de experts bij Erna’s Beauty aan het juiste adres!
Graag bied ik tot 31 december 2017, de boven genoemde analyse inclusief 2 coaching gesprekken aan. Normaal €85,00 nu voor slechts € 57,50.

Ik wens je een mooie huid en uitstraling.

Maak een afspraak

Monique-Cécile Roelandt
Adem-,beweeg- en voedingcoach
www.justgoforfit.nl
Nieuw Vennep

Bronvermelding :
David Wolfe. Eating for beauty
Yvonne van Stigt. Waarom zij wel en ik niet. Oerslank.