Amanda's Beauty Blog10 beautytips van matis

10 Beautytips van Matis

Matis staat voor Skin, Senses & Sience en zorgt voor een unieke ervaring die de zintuigen prikkelt. Tijdens elke gezichtsbehandeling zorgt Matis voor oplossingen afgestemd op jouw huid.
Matis is Beauty Expert sinds 1936. En van deze Beauty Expert heb ik 10 beautytips op een rij gezet!

 De 10 Beautytips van Matis

 

1) Beautytips van Matis: Vitamine-C

Wist je dat vitamine C-rijke voeding én dus ook de verzorgingsproducten, vrije radicalen die voor rimpels zorgen niet alleen kunnen verminderen maar zelfs de DNA-schade ervan herstellen?
Eet dus voldoende voeding die vitamine-C bevat én vergeet de buitenkant niet!!
In een onderzoek waarbij een vrouw haar door de zon beschadigde huid zes maanden lang behandelde met vitamine C-crème, werd een duidelijk verschil geconstateerd met betrekking tot lijntjes en verkleuring.

 

 

 

2) Beautytips van Matis: Bacteriën

Studies hebben aangetoond dat op het scherm van een smartphones 10 keer meer bacteriën leven dan op een…. wc-bril.
Omdat we onze telefoon tijdens het bellen tegen de huid houden, brengen we deze bacteriën ook over op de huid! Dus geef puistjes geen kans en maak je smartphone dagelijks schoon met een hygiënisch doekje!

 

 

 

3) Beautytips van Matis: UV Stralingen

Zonlicht bestaat voor 95% bestaat uit UVA-straling en voor 5% uit UVB-straling.
UVA-straling dringt diep door in de huid, waardoor het de dieper gelegen huidlagen kan beschadigen, kortom met huidveroudering tot gevolg.
UVB- stralen dringen slechts tot de bovenste huidlaag. Zij zorgen voor een bruine teint, maar ook voor verbranding, allergische reacties en huidkanker.
Let op: UV stralingen zijn altijd aanwezig en worden niet tegengehouden door schaduw, glas of wolken. Deze beautytip is dan ook een belangrijke;  gebruik altijd een beschermend product!

 

Lees meer in de blog: Een “gezond“ kleurtje in de zomer >>

 

4) Beautytips van Matis: Hydrateren

Hoe belangrijk denk je dat water is voor een vet huidtype? Vaak wordt gedacht dat deze huid geen hydratatie nodig heeft. Maar niets is minder waar!
Op het moment dat een vette huid onvoldoende wordt gehydrateerd, gaat de huid nog meer talg aanmaken. Met als gevolg dat je huid nog vetter wordt en meer gaat glanzen. Kortom: Goed hydrateren geldt voor ieder huidtype!

 

 

 

5) Beautytips van Matis: PH-Neutraal 

Is PH-neutraal altijd goed? Want PH-neutraal wordt doorgaans beoordeeld als ‘goed’. De PH-waarde is een aanduiding voor de zuurgraad van de huid. Dus hoe lager de PH, hoe zuurder. Het vetlaagje op de huid is ook een beetje zuur. Dat is gunstig, want het zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels niet kunnen doordringen in de huid. De term PH-neutraal betekent dat het product dezelfde PH-waarde heeft als de huid. Let op: Dit is geen garantie dat het product onschadelijk is. Het is veel belangrijker in welke mate het product de huid ontvet. Wanneer het vetlaagje is aangetast, kan een PH-neutraal product dit laagje niet herstellen. Kortom staar jezelf dus niet blind op PH-neutraal, maar kijk ook goed naar de andere ingrediënten van je producten.

6) Beautytips van Matis: Schoonheidsslaapje

De term schoonheidsslaapje is er niet zomaar!
Want tijdens het slapen is het lichaam namelijk bezig met herstellen. Dit betekent het afbreken van afvalstoffen en celvernieuwing, waaronder nieuwe huidcellen! Kortom slapen is dus niet alleen heerlijk, maar je krijgt er ook een mooiere huid van.

 

 

 

 7) Beautytips van Matis: Peeling

Voor wie is een peeling goed en waarom moeten we peelen?
Een peeling is goed voor IEDEREEN. Want peelen is namelijk huidverbetering!
Als je bedenkt dat dagelijks 2 gram dode huidcellen zich ophopen, is het dus niet ondenkbaar dat dit een doffe huid met oneffenheden tot gevolg heeft. Vooral als we hier niets mee doen. En dan is bij een vette of gecombineerde huid de talgproductie van de talgklieren nog niet meegeteld als huidverontreiniging. Peelen heeft dus een grote invloed op de uitstraling en vitaliteit van de huid. Met peelings bereik je dat jouw huid zich weer jonger en energieker gaat gedragen. Kortom gebruik minimaal 2x per week een peeling of scrub om je huid in topconditie te houden.

 

Lees meer in de Blog: Huidverbetering door te scrubben en peelen? Hoe, wat en waarom >>

 

8) Beautytips van Matis: Huidbescherming tijdens vliegen 

Uit onderzoek is gebleken dat het ontregelen van de biologische klok na lange vliegreizen, ervoor kan zorgen dat de huid zich overdag minder goed kan beschermen tegen de schade van buitenaf. Kortom, dit betekent dat jouw huid door (ja, het kan!) een jetlag versneld kan verouderen. Naarmate we ouder worden heeft onze biologische klok meer moeite met het aanpassen aan de tijd, dus ook jouw huid. Dit maakt het extra belangrijk om ook na een lange vlucht je huid te beschermen met een zonbeschermendecrème en een crème met hogere concentraties antioxidanten. Goede antioxidanten zijn bijvoorbeeld vitamine C en vitamine E.

9) Beautytips van Matis: Juiste zonbescherming

Dat we ons in de zomer goed moeten beschermen tegen de zon weten we natuurlijk al. Maar er zijn echter nog een paar zaken waar we rekening mee kunnen houden als de temperaturen stijgen, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat.. Welke crème ga je gebruiken?
In de zomer heeft jouw huid voornamelijk bescherming en vocht nodig. Bescherming tegen overmatige UV stralen en vocht omdat de zon relatief meer vocht uit jouw huid laat verdampen. In de winter gebruiken we vooral een volle crème voor comfort. Deze is dus niet geschikt voor de warme zomerdagen. Kies bewust, een geschikt product om jouw huid mooi te houden.

 

Bij Erna’s Beauty krijg je standaard bij iedere eerste gezichtsbehandeling een huidanalyse cadeau! lees meer>>

 

10) Beautytips van Matis: Weet wat je eet!

De inname van voedingsstoffen is een groot onderdeel van onze dagelijkse huidverzorging. Want de meest belangrijke vitamines voor je huid zijn vitamine A, C en E. Deze vitamines en verschillende antioxidanten tref je aan in voedingsmiddelen zoals wortelen, pompoen, eieren, spinazie, biefstuk, ananas, paprika, avocado, knoflook, banaan, mango, olijven, garnalen, amandelen en zelfs in een lekker vet visje met rode wijn en in donkere chocolade.

 

 

 

 

 

Wil jij een analyse van je huid?

Maak een afspraak