Amanda's Beauty Blog

Waarom het reinigen van je gezicht zo belangrijk is…

Het lichaam heeft van binnen vocht en voedingsstoffen nodig en dat geldt ook voor de huid.

De huid is ons grootste orgaan en vormt als het ware ieder zijn persoonlijke beschermhuls tegen invloeden van buitenaf.
Maar de huid is ook ons visitekaartje. Bedenk maar eens, waaraan je meteen kunt zien dat iemand niet lekker in z’n vel zit….

Elke huid heeft dagelijkse verzorging nodig, dit begint al bij het goed reinigen van de huid.
Want wanneer dit wordt overgeslagen heeft de rest van je verzorging namelijk ook geen zin en is het zonde van je investering!
Een goede dagelijkse verzorging bestaat minimaal uit:

  • een reiniging (cleansing & lotion),
  • een scrub/ peeling,
  • en een dag-, nacht- of 24uurscrème.

Dit is wat je minimaal nodig hebt om je huid te verzorgen. Wil je aan bepaalde “huidproblemen” werken, dan kan je je verzorging aanvullen met speciale verzorging. Welke producten iemand nodig heeft, is afhankelijk van het huidtype, de huidconditie en eigen wensen.

Waarom is reinigen dan zo belangrijk?
Je huid is een levend orgaan, een omhulsel van ons lichaam die ervoor dient om ons te beschermen tegen de invloeden van buitenaf. Het beschermt je tegen oververhitting, onderkoeling en of uitdroging, maar ook tegen UV stralingen, pijnprikkels, verwondingen en zorgt ervoor dat je herkenbaar bent voor de mensen om je heen. Je huid is dus altijd aan het werk, hierdoor veranderd het voortdurend.
Om er voor te zorgen dat je het beste uit je huid haalt kan je het ondersteunen. Net zoals dat je je lijf ondersteunt met gezond eten en sporten (dit is overigens ook belangrijk voor je huid), kan je je huid ondersteunen met reinigen en de juiste dagelijkse verzorging.
Reinig je je huid alleen met water dan blijft er een vettig laagje achter (talg samen met vuil), denk maar eens aan die jus-pan, wanneer je deze alleen schoonmaakt met water blijft er ook een vettig laagje achter. Dit komt heel simpel omdat water niet met vet mengt, je hebt hier emulgatoren voor nodig.
Een goede reiniging zorgt er voor dat het teveel aan talg van de huid wordt gehaald samen met al het vuil (uitlaatgassen, stof, etc) en eventueel make-up. Wanneer je dus geen make-up draagt is het ook zeker belangrijk om je gezicht te reinigen, zodat alle viezigheid er af gewassen kan worden.

Duizenden jaren geleden hadden mensen toch ook een goede huid, zonder allerlei smeersels?
Niets is minder waar, het gebruik van crèmes is al eeuwen oud. We weten bijvoorbeeld dat de Egyptenaren al in de oudheid kruiden- en plantenmengsels op de huid aanbrachten vanwege de helende en verzorgende werking. En ook vandaag de dag smeren over de hele wereld mensen een crème op de huid.

Hoe werkt een crème?
De huid wordt dagelijks blootgesteld aan factoren die schade kunnen toebrengen, denk daarbij aan de zon, hitte, wind, kou en aan milieuvervuiling. Al deze zaken werken in op de huid en laten hun sporen achter. Een goede crème beschermt tegen deze dagelijkse bedreigende invloeden, herstelt problemen en kan helpen bij huidverjonging.
Een crème bevordert ook de aanmaak van nieuwe huidcellen, daarnaast helpt het om het vochtgehalte op peil te houden. Rimpels worden vaak veroorzaakt door gebrek aan vocht in de huid, de crème voegt vocht toe, waardoor de balans wordt hersteld.

Is het gebruik van een crème echt nuttig?
Allerlei reclames laten ons weten, dat we een crème moeten gebruiken, willen we de huid mooi houden, dat klopt! Een crème kan helpen het gezicht mooi en gezond te houden en rimpels zo lang mogelijk uit te stellen.
Er bestaan diverse crèmes, voor verschillende huidcondities en huidtypes.  Iedere huid is anders, wat voor de ene huid geschikt is, kan voor de andere absoluut niet van toepassing zijn, en zelfs irritatie of andere problemen opleveren.
Wil je weten welke verzorging er bij jouw huidtype en huidconditie horen? Maak dan een afspraak voor een professionele huidanalyse. Wij geven je graag deskundig advies en uitleg.