Pedicure behandeling voor de diabetische voet

Pedicurebehandelingen voor mensen met diabetes       

Deze behandeling wordt vaak vergoed door de verzekering. Dit kan je navragen bij jouw verzekeraar. Bij de diabetes cliënt is het behandelen van voeten erg belangrijk, omdat het gevoel in de voeten sterk afneemt, Diabetes Mellitus (diabetes) is een ziektebeeld waarbij het evenwicht in de bloedsuikerspiegel verstoord is. Zowel bij diabetes die op jonge leeftijd ontdekt is, als bij ouderdomsdiabetes, produceert de alvleesklier onvoldoende insuline. Ook kan het zijn dat het lichaam onvoldoende gevoelig is voor insuline.

Diabetische voet Erna's Beauty Nieuw VennepDiabetische voetafwijkingen
Voetafwijkingen komen bij patiënten met diabetes vaak voor. Vooral patiënten die langer dan zes tot zeven jaar diabetes hebben, ontwikkelen vaak (40-50%) voetafwijkingen. Deze voetafwijkingen kunnen op den duur tot ernstige problemen leiden.  Omdat, als gevolg van de diabetes, het normale gevoel verminderd is, worden beschadigingen en wondjes aan de voeten (te) laat opgemerkt. Het ziet er aanvankelijk onschuldig uit, maar het kan leiden tot ernstige infecties. Als gevolg van de infectie raakt de bloedsuikerspiegel ontregeld.

Als voetinfecties verwaarloosd of onvoldoende behandeld worden, kan dit op langere termijn zelfs tot amputatie leiden!

Vroegtijdige intensieve wondbehandeling voorkomt onnodige complicaties! Vraag daarom bij twijfel over een wond aan uw voet zonder uitstel advies aan uw behandelend arts of gespecialiseerd pedicure.

Prijs behandeling diabetische voet

Eerste consult Diabetisch patiënt                                                 60 min            € 57,50
(bij deze behandeling zit o.a. een intake gesprek,
medische amnese, screening van de voeten, schoencontrole
en de pedicure behandeling gericht op de diabetisch voet)

Pedicure Diabetisch patiënt                                                          30 min            € 33,50

Controleer uw verzekering of deze behandeling vergoed word!