Amanda's Beauty Blogmicrodermabrasie, huidverbetering, peeling, scrubben

Huidverbetering door te scrubben en peelen?
Hoe, wat en waarom…

We willen er allemaal gezond uit zien en hebben graag een mooie en egale huid. Die mooie huid krijgen we door onszelf en onze huid goed te verzorgen. In mijn vorige blog heb ik uitgelegd waarom het reinigen van je huid zo belangrijk is. Maar wat ook zeker een bijdrage levert aan je huidverzorging of huidverbetering, is het scrubben en of peelen van je huid. Hoe vaak, met welke product, doe ik het zelf of laat ik het doen bij een specialist is vaak niet duidelijk. Ik heb alle punten duidelijk voor je op een rijtje gezet.

De bedoeling van een scrub of peeling is het verwijderen van dode huidcellen. Door het dode huidlaagje te verwijderen wordt de uitstraling van de huid frisser en egaler. Kortom: je huid wordt er mooier van.
Nog een voordeel is dat de verzorging die je gebruikt niet eerst door de dode cellen heen hoeft, maar direct naar de levende cellen toe kan gaan. De gradatie van de intensiteit van de peeling bepaald hoe diep een peeling werkt.  De belangrijkste indicaties zijn acne, littekens, egalere huid, rimpels, beschadiging door zonlicht en (oppervlakkige) pigment afwijkingen.

Vaak wordt een scrub en een peeling met elkaar verward. In een scrub zitten korrels, deze kan je voor je gezicht gebruiken.
En er zijn ook speciale bodyscrubs, deze zijn niet verstandig om op je gezicht te gebruiken. Bij het aanschaffen van een scrub is het belangrijk dat de korrel mooi rond is en niet te grof, als dit namelijk wel het geval is zou je jaren later onder een microscoop nog de krasjes in je huid kunnen zien. Vraag dus altijd advies aan een specialist.
Een scrub gebruik je vaak 2 keer per week, na! je reiniging en voor! je lotion.

Er bestaan veel verschillende soorten peelings:
Er zijn peelings met enzymen die je kan vergelijken met de pack-mannetjes (van het spelletje pack-man 😊), zij happen als het ware de dode huidcellen van je huid af en dit spoel je er later weer af met water.
En dan bestaan er nog de peelings met zuren, je hebt AHA’S,  BHA’s ( fruitzuurpeeling, glycolpeeling, salicylzuurpeeling) en TCA-peelings. Het onderscheid wordt o.a. gemaakt door hoe diep de peeling in de huid gaat.

microdermabrasie van de huid

Peelings die meer op het huid oppervlak werken zijn Peelings met Alpha hydroxyzuren (o.a. glycolzuur) of Beta hydroxyzuren (salicylzuur), deze zijn oppervlakkig en  goed te verdragen. Zij veroorzaken wel roodheid en soms lichte zwelling van de huid. In de Verenigde Staten staan deze behandelingen bekend als de ‘lunchtime-peel,’ omdat ze zo weinig zichtbare roodheid geven en je ziet er eigenlijk ook vaak direct mooier uit. Deze peelings zijn geschikt voor fijne rimpeltjes, lichte pigmentverschillen, verbeteren van het huid reliëf en bij het reinigen van acne.
Ook microdermabrasie (heel fijn kristalzand) kan beschouwd worden als een vorm van oppervlakkige peeling van de huid en voor het beste resultaat zijn vaak wel meerdere behandelingen nodig. Maar ja, na 1 x naar de sportschool ben je ook niet helemaal in shape toch?

Voor de middeldiepe peeling wordt meestal gebruik gemaakt van trichloorazijnzuur (TCA), de concentratie TCA bepaalt de diepte van de peeling. TCA peelings zijn geschikt voor uitgebreider peelings van bijvoorbeeld zonneschade (actinische keratose) en meer diepere, sterke pigmentverschillen in de huid. Bij het behandelen van Acne is deze peeling ook fantastisch!
De diepe medische peelings worden nauwelijks meer gegeven, zeker niet in schoonheidsinstituten. Dit omdat de reacties vaak heel heftig zijn en de behandeling zelf erg pijnlijk. In dit geval zou ik er ook liever voor kiezen om iets minder extreem te werk te gaan, of je moet het niet erg vinden om minimaal een week binnen te moeten blijven omdat je eruit ziet alsof je te dicht langs de zon bent gevlogen…

Binnen alle Nimue- behandelingen staan de peelings centraal: peeling is huidverbetering!
Om de resultaten van de professionele behandelingen te ondersteunen, ontwikkelde Nimue meerdere probleemoplossende producten voor thuisgebruik. Deze uniek geformuleerde producten zijn gebaseerd op huidverbeterende zuren die de huid thuis consequent peelen en verzorgen. Zo blijft het resultaat van de behandeling gewaarborgd.

Bij de Nimue SRC-peelings werken de zuren van bovenaf, terwijl de werkstoffen van binnenuit hun werk doen. Dat betekent dus dubbel resultaat voor een huid met problemen. De SRC-peelings verwijderen dode huidcellen en hydrateren, voeden en verstevigen de huid dankzij diverse peptiden, vitaminen en zogenaamde superfoods. Ze verjongen en herstellen de veeleisende huid van binnenuit, pakken vrije radicalen aan en beschermen de huid tegen diverse negatieve invloeden van zowel binnenuit als van buitenaf.