Hoe werkt een Couperose behandeling?

Met de MedCos IPL methode kan couperose effectief behandeld worden. Het hoog energetisch gepulseerde licht wordt geabsorbeerd door de rode bloedcellen in de vaatjes en vervolgens naar de wanden van de vaatjes geleid. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte-energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt waarna de couperose zal verdwijnen.

couperose voor en na de handeling

De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen donkerder, waardoor het lijkt of de couperose erger is geworden. Dit is echter een goed teken en houdt in dat de vaatjes geraakt zijn.

Duur en aantal behandelingen
De duur van een behandeling is ongeveer 10 minuten. Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 2 tot 4 weken en gemiddeld zijn tussen de 3 en 5 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Belangrijk is te weten dat een geslaagde behandeling het eventuele ontstaan van nieuwe couperose niet kan voorkomen.

Couperose behandeling en Matis Delicate producten
Rood- en gevoeligheid van de huid worden eerder verlicht wanneer de behandelingen worden gecombineerd met het gebruik van de Matis Delicate producten.

Spider neavi?

Wat is spider neavi?
Spider naevi zijn storende, verwijde bloedvaatjes die veelal voorkomen op de bovenbenen of de wangen en zijn beter bekend als “spinnetjes” of “spiders”. Met Medcos IPL kunnen spider naevi effectief en veilig worden verwijderd/vervaagd.

Hoe werkt een spider neavi behandeling?
Het hoog energetisch gepulseerde licht wordt geabsorbeerd door de rode bloedcellen in de vaatjes en vervolgens naar de wanden van de vaatjes geleid. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte-energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen donkerder, waardoor het lijkt of de spider naevi erger is geworden. Dit is echter een goed teken en houdt in dat de vaatjes zijn geraakt. Na de behandeling kan tijdelijke roodheid ontstaan, die na enkele uren zal verdwijnen.

Duur en aantal behandelingen
De duur van de behandeling is ongeveer 15 minuten. Tussen de opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 2 tot 3 weken en doorgaans is na enkele behandelingen al een duidelijke verbetering zichtbaar. Gemiddeld zijn tussen de 3 en 5 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat.

Rosacea

Wat is rosacea en wat zijn de verschijnselen?
Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht, die vooral gezien wordt bij vrouwen van middelbare leeftijd. De verschijnselen van rosacea zijn vooral gelokaliseerd op de neus, de wangen, het voorhoofd en de kin. De belangrijkste kenmerken van rosacea zijn blozen (vanzelf wegtrekkende roodheid), blijvende roodheid, bultjes (papels), puistjes (pustels) en uitgezette bloedvaatjes (couperose). Oogafwijkingen komen veelvuldig voor bij rosacea en deze kunnen variëren van mild tot ernstig. De aandoening is goed te behandelen (beter gezegd: te onderdrukken), maar is zelden definitief te genezen.

Hoe ontstaat Rosacea?
Rosacea ontstaat meestal rond het 30ste levensjaar en komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Het treft vooral mensen met een licht huidtype. De oorzaak van rosacea is onbekend. De ernst van rosacea kan worden beïnvloed door uitwendige factoren, waardoor de klachten kunnen toenemen. Voorbeelden hiervan zijn warmte, zonlicht, cosmetica, huidverzorgingsproducten en sommige geneesmiddelen. Geneesmiddelen die corticosteroïden (bijnierschorshormonen) bevatten kunnen rosacea veroorzaken of verergeren, zowel door inwendig gebruik als bij toepassing op de huid.

Een oorzakelijke rol van voeding is nooit aangetoond; wel kan (tijdelijke) verergering van de roodheid optreden door het drinken van alcohol en het eten van sterk gekruid voedsel.

Wat is de behandeling?
Rosacea is doorgaans goed te behandelen, maar zelden definitief te genezen. Binnen een halfjaar na staken van de therapie treedt bij de helft van de mensen weer een verergering op. Wij werken in de meeste gevallen samen met de huisarts bij het behandelen van rosacea. In het geval van een milde rosacea kunnen wij met kalmerende behandelingen en producten de medicinale crèmes of gels, die uw huisarts heeft voorgeschreven, ondersteunen.

Behandeling van specifieke verschijnselen van rosacea
De uitgezette adertjes (couperose) kunnen worden behandeld met lasertherapie of een flitslamp. Zie hierboven de behandeling van couperose.

Wilt u een juiste huiddiagnose en de daarbij behorende informatie? Of heeft u vragen, dan kunt u bij ons altijd terecht voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek. Klik hier voor om contact met ons op te nemen.

Prijs behandeling
IPL couperose vanaf € 20,00
Matis Delicate expert 60 min € 57,50