Acne

Wat is acne?

De huid bevat kliertjes die talg (een vettige beschermende stof) aanmaken. Als de kliertjes verstopt of ontstoken raken, ontstaan er puistjes. Dit noemen we acne. Vooral bij mensen tussen de vijftien en vijfentwintig jaar komt acne voor, maar ook op latere leeftijd kan het optreden. Het is een onschuldige huidaandoening, die wel behoorlijk lastig en vervelend kan zijn. Er zijn verschillende soorten acne, allemaal met hun eigen kenmerken en behandelingen. Hoe ontstaat acne? Bijna iedereen krijgt in de puberteit puistjes. De een heeft er meer of langer last van dan de ander. Waarom weten we niet precies. Hormoonveranderingen tijdens de puberteit zorgen ervoor dat:

  • De talgkliertjes in de huid meer talg gaan aanmaken.

  • De opperlaag van de huid dikker wordt.

  • De kliertjes verstopt kunnen raken door te veel talg en huidschilfers.

  • Er een mee-eter kan ontstaan, die vervolgens kan gaan ontsteken.

  • Bepaalde medicijnen (sommige steroiden, anti-epileptica en antidepressiva) kunnen de acne verergeren.

Erfelijkheid speelt een kleine rol bij het ontstaan van acne.   Adviezen bij acne:

  • Rust voor uw huid. Laat uw huid zoveel mogelijk met rust. Dus niet peuteren, krabben of uitknijpen.

  • Leef gezond. De huid weerspiegelt vaak wat er binnen in uw lijf gebeurt. Dit hoeft niet extreem, zo kan dagelijks eten volgens de richtlijnen van de schijf van vijf al voldoende zijn.

  • Laat iedere 4 tot 6 weken uw huid professioneel behandelen door een in acne gespecialiseerde schoonheidsspecialist.

  • Gebruik de juiste huid verzorging producten die bij uw huidtype en huidconditie passen. Laat u altijd adviseren door een specialist. De verkeerde huid verzorging producten kunnen de acne verergeren.

Uitknijpen Door uitknijpen, uitdrukken en krabben kunnen nieuwe puistjes en littekentjes ontstaan. Daarom kunt u het uitknijpen beter aan de schoonheidsspecialist over laten. Alleen open mee-eters kunt u eventueel voorzichtig uitdrukken met de zijkant van uw vingers (dus niet met de nagels). Gebruik NOOIT zelf een comedonen-quetscher (een minilepeltje met een gaatje in het midden, verkrijgbaar bij de drogist). Als deze namelijk verkeerd gebruikt wordt, maakt dit de ontsteking vele malen erger! Was voor het uitdrukken uw handen met water en zeep. Het beste kan een mee-eter uitgeknepen worden na een douche en het reinigen en peelen van de huid. Make-up en acne Make-up kan gebruikt worden, mits de huid van te voren is voorzien van de juiste crème en iedere avond goed wordt gereinigd.

[ Klik op de + hierboven en lees meer over Acne ]

Een acne behandeling.
Acne
Er zijn heel veel soorten behandelingen tegen acne. Bij aanvang van de eerste behandeling zullen wij u verzoeken een intakeformulier in te vullen met een aantal vragen over uw huid(conditie) en analyseren wij uw huid om de vorm van acne vast te stellen. Tijdens de 60 minuten durende behandeling kijken we hoe de huid reageert op de behandelwijze, zodat we u na afloop van de behandeling een behandelplan kunnen opstellen dat het beste bij u en uw huid past.

 

Klik hier als je meer wilt weten over de Matis Acne Expert behandeling

Acne IPL Een huid zonder acne?

Wat houdt de Acne IPL behandeling in?
Met de Medcos IPL wordt een zichtbaar, hoog energetisch gepulseerd licht overgebracht op de huid, waardoor de huidbacterie P. Acnes (vaak ook een veroorzaker van acne) effectief wordt bestreden. De huid zal tot rust komen en de acne zal zienderogen verminderen. Belangrijk te weten is dat niet iedere vorm van acne behandeld kan worden en dat er na een succesvolle behandeling altijd weer acne kan ontstaan.

Ons advies
Om de kans op terugkerende acne te verkleinen, adviseren wij om de IPL behandeling te combineren met de Matis Purete producten (Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor een huid die te veel sebum (talg) produceert.) Het Gladskin acne product en de acne behandelingen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor de Acne IPL behandeling?
De behandeling is een kuur van ongeveer 8 keer met een tussenpoos van 2 weken. Afhankelijk van de ernst en locatie van de acne, wordt bij aanvang bepaald hoeveel behandelingen nodig zijn en welke frequentie het meest optimale resultaat geeft. Het kan dus zijn dat een behandeling vaker of minder vaak dan eens per twee weken moet worden uitgevoerd. En het aantal behandelingen kan hoger of lager dan 8 uitvallen.

Hoe vaak dient de Acne IPL behandeling herhaald te worden na een kuur?
Om een optimaal effect van de eerste Acne IPL behandeling te behouden, adviseren wij om iedere 4 tot 8 weken terug te komen voor een vervolg-/onderhoudsbehandeling en een Matis acne behandeling.

Ontvangt u graag meer informatie over onze acne behandelingen? Neem dan telefonisch of per email contact met ons op.

Manuele Lymfedrainage en Acné

Manuele lymfedrainage is een zeer ontspannende massagetechniek en bijzonder geschikt bij acne.

Bij een acne huidprobleem komen bacteriën, vetzuren en glycerine in het omliggende weefsel terecht, de lymfatische last wordt groter en bevat meer kapotte eiwitten. Hierdoor ontstaan vaak ontstekingsverschijnselen en zwellingen in de huid.
Wanneer het overschot aan kapotte eiwitten regelmatig wordt afgevoerd, zal de huid minder last hebben van de ontstekingen en zwellingen.

Bij acne draagt de manuele lymfedrainage bij aan:
• Herstel van de zuurgraad
• Afvoeren/verminderen kapotte eiwitten
• Afvoeren ontstekingscellen
• Herstel en rust in de huid

Om een positieve bijdrage te kunnen bieden bij een acne huidprobleem, zal een kuurbehandeling van 4 tot 6 weken nodig zijn. Dit betekent iedere week een behandeling van 45 minuten.

 

Prijs behandeling
(Wil je meer informatie over de behandeling klik op de naam)
IPL Acne vanaf € 30,00
Matis Acne Expert 60 min € 59,50
Matis Acne Jeugd 45 min € 45,00

Manuele Lymfedrainage Acné behandellingen: prijs op aanvraag